Fotograf: Eva Hildén
Githeri – kenyansk böngryta med färsk spenat
4 portioner
Githeri är en supergod böngryta som klarar sig bra på egen hand, men om du vill kan du servera den med bröd, tunnbröd eller ris.
Ingredienser
4 port
-
3 msk rapsolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 tsk finhackad ingefära
-
1 msk tomatpuré
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk chilipulver
-
0.5 tsk mald kardemumma
-
2 st små potatisar, tärnade
-
2 st morötter, hackade
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
1.5 st grönsaksbuljongtärning
-
3 dl hett vatten
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
1 burk à 150 g majskorn
-
0.5 st röd paprika, strimlad
-
0.5 st grön paprika, strimlad
-
150 g färsk spenat
-
salt
-
svartpeppar
-
2 msk hackad koriander
Servering
-
1 st avokado