
Glutenfritt julbröd
Vid jul vill vi bara frossa i julkryddor. Här är vårt mjuka och goda julbröd, som med fördel kan ätas samma dag och även lite ljummet.
Ingredienser
4 port
-
400 g kallt vatten
-
20 g färsk jäst
-
100 g mörk sirap
-
150 g rismjöl
-
150 g bovetemjöl
-
150 g potatismjöl
-
10 g nyponskalsmjöl
-
1.5 tsk salt
-
2 tsk malda nejlikor
-
3 tsk pomerans
-
3 tsk brödkryddor
-
15 g fiberhusk
-
1 tsk xantangummi
-
70 g russin
-
1 msk smör
-
bovetemjöl att strö ovanpå brödet
Gör såhär
Receptkreatör

Baka nytt
Aldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd! I Baka nytt delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikerna och ingredienserna som gör det glutenfria brödet så saftigt och luftigt att det är omöjligt att skilja från ett traditionellt bakat bröd.
Receptkreatör

Baka nytt
Aldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd! I Baka nytt delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikerna och ingredienserna som gör det glutenfria brödet så saftigt och luftigt att det är omöjligt att skilja från ett traditionellt bakat bröd.