Grekisk vegetarisk souvlaki
Souvlaki är klassiska grekiska grillspett som enkelt går att göra vegetariskt. Servera med tzatziki, pitabröd och pommes.
Ingredienser
4 port
- 400 g vegobitar
- 4 st vitlöksklyfta, pressad
- 2 tsk torkad oregano
- 0.5 tsk rosmarin
- 0.5 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 0.5 dl vitt vin
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk citronsaft
Servering
- 1 st tomat
- 1 st rödlök
- 4 st pitabröd
- 3 dl tzatziki
- 1 dl kalamataoliver
Gör såhär
Vad är souvlaki?
Grekisk souvlaki är en klassisk rätt där små bitar av marinerat kött grillas på spett. Marinaden består av kryddor, olivolja och citronsaft. Låt vegobitar, tofu eller svamp marinera i den örtiga marinader och grilla eller stek sedan gyllene. Servera med pitabröd, tzatziki och grönsaker. Perfekt till sommarens fester!