
Grön selska tava – vegetarisk bondgryta
Här kommer en grön bondgryta från Balkan. Av Diadonna och här med potatis, champinjoner och paprika.
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
3 st gula lökar
-
400 g champinjon
-
2 st röda paprikor
-
solrosolja
-
2 st tomater
-
500 g potatis
-
1 msk vetemjöl
-
2 msk paprikapulver
-
1 msk Vegeta
-
chiliflakes
-
1.5 dl vitt vin
-
0.5 dl vatten
-
salt
Servering
-
bröd
-
persilja
-
chili
-
oliver
Gör såhär
Receptkreatör

Balkanmat
I Diana Dontsovas bok Diadonnas Balkanmat – och livet kring det dukade bordet (Polaris Fakta) serveras det meze, grytor, bröd, sallader, sötsaker och allt däremellan. Det är en enda stor fest där mycket är vegetariskt och mycket enkelt går att göra både vegetariskt och veganskt.
Vinnare i kokbokstävlingarna Årets Måltidslitteratur 2021 (kategori Etniska kokböcker) och Gourmand Awards 2021 (Eastern Europe).
Receptkreatör

Balkanmat
I Diana Dontsovas bok Diadonnas Balkanmat – och livet kring det dukade bordet (Polaris Fakta) serveras det meze, grytor, bröd, sallader, sötsaker och allt däremellan. Det är en enda stor fest där mycket är vegetariskt och mycket enkelt går att göra både vegetariskt och veganskt.
Vinnare i kokbokstävlingarna Årets Måltidslitteratur 2021 (kategori Etniska kokböcker) och Gourmand Awards 2021 (Eastern Europe).