
Fotograf: Mattias Kristiansson
Grönaste lasagnen (vegetarisk)
4 portioner
Den här lasagnen ser nästan overkligt grön ut i färgen. Jag blev så glad när jag tog ut den ur ugnen. Och när jag sen smakade! Ah! Hemligheten är att mixa ner pesto och gröna ärtor i bechamel- såsen vilket ger både färg och smak.
Ingredienser
4 port
Grönsaksfyllning
-
0.5 dl olivolja
-
2 st gula lökar, finhackade
-
6 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st auberginer, tärnade
-
2 st zucchinier, tärnade
-
2 burkar à 400 ml krossad tomat
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Ärtig bechamelsås
-
0.5 dl olivolja
-
5 msk vetemjöl
-
5 dl grädde
-
4 dl gröna ärtor
-
2 msk pesto
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Lägga ihop lasagnen
-
250 g torkade lasagneplattor
-
2 askar cocktailtomater