
Vegetariska aubergine- och hirsbollar med rödbetshummus
Ingredienser
4 port
Aubergine- och hirsbollar
-
300 g aubergine
-
2 dl hirs
-
1 st gul lök
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 dl majsmjöl
-
2 tsk torkad oregano
-
salt
-
svartpeppar
Rödbetshummus
-
2 st kokta rödbetor
-
1 burk à 400 g kikärtor
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 msk olivolja
-
2 msk tahini
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 msk citronsaft
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
libabröd
-
sallad
Gör så här
Aubergine- och hirsbollar
Rödbetshummus
Hirs
Hirs är ett sädesslag som inte fått sitt riktiga genombrott än. Alla stora matbutiker säljer det, så håll utkik. Hirs ersätter inte bara couscous perfekt, det binder även ihop dessa bollarna perfekt och ger dem ett mumsigt tuggmotstånd.
Receptkreatör
Hirs
Hirs är ett sädesslag som inte fått sitt riktiga genombrott än. Alla stora matbutiker säljer det, så håll utkik. Hirs ersätter inte bara couscous perfekt, det binder även ihop dessa bollarna perfekt och ger dem ett mumsigt tuggmotstånd.