Hirs är ett sädesslag som inte fått sitt riktiga genombrott än. Alla stora matbutiker säljer det, så håll utkik. Hirs ersätter inte bara couscous perfekt, det binder även ihop dessa bollarna perfekt och ger dem ett mumsigt tuggmotstånd. Rödbetshummusen behöver vi väl knappast sälja in, det är ju bara att kolla på färgen.
Ingredienser
4 port
Aubergine- och hirsbollar
- 300 g aubergine
- 2 dl hirs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök
- 1 dl majsmjöl
- 2 tsk torkad oregano
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Rödbetshummus
- 2 st rödbeta
- 400 g kikärtor
- 2 st vitlök
- 1 msk olivolja
- 2 msk tahini
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk citronsaft
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
- 1 st libabröd
- 1 st sallad