
Indisk aubergine- och potatisgryta
Ingredienser
4 port
-
1 st stor aubergine, i centimetertjocka halvmånar
-
5 msk rapsolja
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk chilipulver
-
1 krm salt
-
2 st rödlök, finhackad
-
1 msk riven ingefära
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mortlade fänkålsfrön
-
2 msk tomatpuré
-
4 st potatisar, i skivor
-
4 st tomater, hackade
-
0.5 st buljongtärning
-
2.5 dl vatten
-
salt
Gör så här
Receptkreatör

Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.
Receptkreatör

Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.