Indisk aubergine- och potatisgryta
Aubergine passar perfekt i indiska grytor, eftersom den inte har så mycket smak utan drar åt sig alla kryddorna på ett härligt sätt. Jag tycker att kontrasten med tillbehör som crunchy nötter och mjuk yoghurt är oslagbar.
Ingredienser
4 port
-
1 st stor aubergine, i centimetertjocka halvmånar
-
5 msk rapsolja
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk chilipulver
-
1 krm salt
-
2 st rödlök, finhackad
-
1 msk riven ingefära
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mortlade fänkålsfrön
-
2 msk tomatpuré
-
4 st potatisar, i skivor
-
4 st tomater, hackade
-
0.5 st buljongtärning
-
2.5 dl vatten
-
salt
Gör såhär
Receptkreatör
Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.
Receptkreatör
Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.