Indisk tofuröra i bröd (bhurji)
Bhurji är en indisk äggröra med ägg, chili och kryddor. Oftast serverat med rostat bröd. Här en vegansk variant med tofu!
Ingredienser
4 port
-
1 st rödlök
-
3 st vitlöksklyfta
-
1 st chili
-
2 msk rapsolja
-
1 msk ingefära, riven
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk chilipulver
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk salt
-
0.5 tsk gurkmeja
-
2 st tomat
-
300 g tofu, fast
-
1.5 dl grädde
-
2 msk färsk koriander
Glutenfritt?
För glutenfritt, servera med ett glutenfritt bröd.
Gör såhär
Vad är bhurji?
Bhurji är egentligen en indisk äggröra med en rad härliga kryddor, tomat och chili. Det är en populär rätt till frukost och lunch och serveras ofta med en skiva rostat bröd. Istället för ägg så gör jag den med tofu och det blir magiskt gott.
Receptkreatör
Vad är bhurji?
Bhurji är egentligen en indisk äggröra med en rad härliga kryddor, tomat och chili. Det är en populär rätt till frukost och lunch och serveras ofta med en skiva rostat bröd. Istället för ägg så gör jag den med tofu och det blir magiskt gott.