
Fotograf: Eva Hildén
Indiska potatisbullar – aloo tikka
4 portioner
De här potatisbiffarna med kikärter är inspirerade av indisk street food och är något av det jag har ätit mest den senaste tiden. Beroende på hur mycket heta du gillar så kan du tillsätta mer eller mindre chili. Jag gillar att servera de här med kokt ris eller
i ett tunnbröd tillsammans med sallad.
Ingredienser
4 port
Biffar
-
400 g kokt potatis
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 dl kikärtsmjöl
-
1 dl gröna ärtor
-
3 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 msk riven ingefära
-
1 st rödlök, finhackad
-
1 st grön chili, finhackad
-
salt
-
svartpeppar
Korianderyoghurt
-
2 dl yoghurt
-
0.5 kruka färsk koriander
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
salt
Servering
-
1 liten näve granatäppelkärnor