
Fotograf: Eva Hildén
Italiensk vegetarisk bönragu
4 portioner
Här kommer en fantastiskt smakrik italiensk böngryta med vitt vin, kryddor och tomat. Toppa med mandelparmesan och servera med ett gott bröd.
Ingredienser
4 port
Bönragu
-
500 g torkade små vita bönor
-
14 dl vatten
-
1.5 tsk salt
-
3 st gul lök, finhackad
-
5 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st morötter, finhackade
-
0.5 dl olivolja
-
300 g tomater, hackade
-
1 tsk timjan
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
1 tsk paprikapulver
-
1 dl vitt vin
-
svartpeppar
-
2 msk finhackad persilja
Mandelparmesan
-
200 g mandlar
-
2 msk näringsjäst
-
1 tsk lökpulver
-
0.5 tsk salt