
Fotograf: Mattias Kristiansson
Italienska vegetarisk biffar med kall bearnaise och tomatsallad
4 portioner
De här biffarna är smaksatta med soltorkade tomater, basilika och pinjenötter. Goda i grillen eller stekpannan. Perfekta tillsammans med tomatsallad och en kall bearnaisesås.
Ingredienser
4 port
Italienska biffar
-
600 g formbar vegofärs
-
2 st salladslökar, tunt skivade
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
5 st soltorkade tomater, finhackade
-
0.5 kruka finhackad basilika
-
2 msk rostade pinjenötter
-
salt
-
svartpeppar
Tomat- och löksallad
-
400 g tomater, blandade färger
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
2 st salladslökar, tunt skivade
-
1 st schalottenlök, tunt skivad
-
2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
-
0.5 st citron, saften
-
2 msk finhackad persilja
-
2 msk olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Kall bearnaise
-
2 dl yoghurt
-
2 msk majonnäs
-
1 st schalottenlök, finhackad
-
1 tsk vitvinsvinäger
-
1 tsk dijonsenap
-
2 tsk torkad dragon
-
2 tsk torkad körvel
-
1 nypa gurkmeja
-
salt
-
svartpeppar