
Fotograf: Eva Hildén
Jollof rice – västafrikanskt ris
8 portioner
Jollof rice är ett måste i Västafrikansk matlagning och en väldigt smakrik, kryddig och het risrätt som funkar som tillbehör till det mesta. Addera grönsaker och vegobitar eller bönor och du har en hel rätt.
Ingredienser
8 port
Obe ata
-
400 g tomater, hackade
-
1 st röd paprika, hackad
-
1 st rödlök, hackad
-
3 st vitlöksklyftor, hackade
-
1 msk finhackad ingefära
-
1 st habanerochili, stammen borttagen
-
2 msk rapsolja
Ris
-
0.75 dl rapsolja
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
2 msk tomatpuré
-
7 dl långkornigt ris
-
1 tsk torkad timjan
-
0.5 tsk gurkmeja
-
2 st lagerblad
-
8 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
Servering
-
2 st kokbananer, skivade