
Kadai paneer (med tofu)
Ingredienser
4 port
-
1 msk neutral olja
-
400 g tofu, tärnad
-
1 st grön paprika, hackad
-
4 st tomater, hackade
-
2 st gröna chili, finhackade
-
2 tsk riven ingefära
-
0.5 dl cashewnötter
-
1 dl vatten
KRyddor (tadka)
-
1 msk neutral olja
-
1 tsk hel spiskummin
-
1 tsk mald koriander
-
0.5 tsk garam masala
-
0.5 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 tsk salt
Servering
-
2 msk finhackad koriander
-
4 portioner kokt basmatiris
Gör så här
Tillagning
Om rätten:
Kadai paneer heter så därför att den tillagas i en kadai som är en wokliknande panna. Självklart går en vanlig stekpanna precis lika bra. Rätten i sig är väldigt lik shahi paneer med skillnaden att du har en tjockare sås. Det här är ett kul sätt att variera din paneer eller tofu och du kan använda andra grönsaker än paprika om du känner för det.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Om rätten:
Kadai paneer heter så därför att den tillagas i en kadai som är en wokliknande panna. Självklart går en vanlig stekpanna precis lika bra. Rätten i sig är väldigt lik shahi paneer med skillnaden att du har en tjockare sås. Det här är ett kul sätt att variera din paneer eller tofu och du kan använda andra grönsaker än paprika om du känner för det.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.