Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Kantarellröra med färskost

Den här röran med stekta kantareller och färskost är gott som tillbehör till kex och bröd. Även gott som mackfyllning med picklad rödlök.
Fotograf: Eva Hildén

Kantarellröra med färskost

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här röran med stekta kantareller och färskost är gott som tillbehör till kex och bröd. Även gott som mackfyllning med picklad rödlök.

Liknande recept

"Kaviar" på aubergine - Ikra

Rödbetssmör

Dippsås med saltgurka

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Ingredienser
  • 200 g kantarell
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g färskost
  • Mjökfritt?

    Flera märken har växtbaserade alternativ till färskost. De är antingen baserade på havre, soja eller mandel (eller en kombination). Leta i kyldisken.

  • 1 msk persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

höstkantarellerröra

Publicerad: 13 juni, 2024

Uppdaterad: 7 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

höstkantarellerröra

Publicerad: 13 juni, 2024

Uppdaterad: 7 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 4, 2024

”Kaviar” på aubergine – Ikra

Denna röra är ett kärt barndomsminne. Vi brukade göra tiodubbla satser och konservera i halvlitersburkar när alla grönsaker var i säsong. Då räckte den hela vintern. Denna ”kaviar” är god på bland annat en bit bröd, till råstekt potatis, till grillat eller serverad som små snacks på salladsblad. Om man vill göra varianter på röran kan man byta ut aubergine mot zucchini eller svamp. Lingegård skriver i sin bok Livet i Gammalsvenskby, om svenskbybornas mattraditioner, att ”ikra” (som de kallar denna rätt) är gott till vodka istället för sill! Förr i tiden skämtade man om att detta var en fattigmanskaviar och så blev namnet kvar. Men smaken här är allt annat än fattig!

Recept november 28, 2022

Rödbetssmör

Recept september 30, 2022

Dippsås med saltgurka

Recept maj 11, 2022

Jordärtskocka i pepparrotssås

Recept augusti 27, 2019

Vegetarisk Kantarellpaj

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.