
Fotograf: Eva Hildén
Kinesiska vårrullar
4 portioner
Att göra egna vårrullar är inte så knepigt som man kan tro. Fryst vårrulledeg hittar du i frysdisken och sedan är det bara att rulla ihop och steka. Ja, jag har friterat dem på bilden, men du kan även steka dem i en stekpanna med generöst med olja.
Ingredienser
4 port
-
8 st vårrulledeg (finns i frysdisken)
-
2 msk majsstärkelse
-
2 msk vatten
-
olja att fritera i
Fyllning
-
3 dl vitkål, tunt skivad
-
2 st morötter, i tunna strimlor
-
2 dl bambuskott, tunt strimlade
-
1 dl shiitakesvampar, tunt skivade
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk ljus sojasås
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
2 tsk sesamolja
Dippsås
-
0.5 st röd chili, finhackad
-
1 st salladslök, finhackad
-
1 msk riven ingefära
-
2 msk rödvinsvinäger
-
0.5 dl ljus sojasås
-
1 msk sesamolja
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
1 tsk strösocker