
Fotograf: Simon Bajada
Klassiska semlor
16 portioner
Tokiga semlor är alltid kul men vi kommer alltid tillbaka till den älskade klassikern. Här får du bästa vetedegen och ett recept på helt egengjord mandelmassa.
Ingredienser
16 port
Vetedeg
-
50 g smör
-
2.5 dl mjölk
-
25 g färsk jäst
-
0.5 msk mortlad kardemumma
-
2 dl yoghurt
-
0.75 dl vit sirap
-
1 nypa salt
-
9 dl vetemjöl
Egen mandelmassa
-
3 dl sötmandel
-
2 st bittermandlar, rivna
-
2 dl strösocker
-
2 tsk vatten
Mandelfyllning
-
200 g mandelmassa
-
0.5 dl mjölk
Vispad grädde
-
2.5 dl vispgrädde
-
2 msk florsocker
-
2 tsk vaniljsocker
Dekoration
-
florsocker