
Fotograf: Linus Hallgren
Vegetarisk Koreansk BBQ-taco
4 portioner
Jag är besatt av den här koreanska grillsåsen. Den är het, men inte för het, smakrik så det förslår och rasande röd i färgen. Den är så god att jag ibland häller upp den på en flaska och låter folk ha till maten som en kryddigare ketchup.
Ingredienser
4 port
Koreansk grillsås
-
1 dl gochujang
-
0.5 dl ketchup
-
0.5 dl ljus sojasås
-
2 msk agavesirap
-
1 msk vitvinsvinäger
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
salt
-
svartpeppar
-
400 g vegobitar
Servering
-
4 st tortillabröd
-
2 st salladslökar
-
guacamole
-
picklad rödlök
-
svarta sesamfrön
-
limeklyftor
Glutenfritt?
Servera med glutenfria tortillabröd.