![](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2019/10/gochujang2.jpg)
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk Koreansk gochujangburgare
4 portioner
Den här burgaren kan göras på vegobitar eller tofu. Mycket av den sötstarka smaken kommer från den koreanska chilipastan gochujang. Gochujang är även gott i marinader, dippsåser, glaze eller som tillbehör.
Ingredienser
4 port
-
400 g vegobitar
-
rapsolja att steka i
Gochujangsås
-
1 dl gochujang
-
0.5 dl ketchup
-
2 msk ljus sojasås
-
2 msk farinsocker
-
1 msk vitvinsvinäger
-
2 tsk sesamolja
-
2 st vitlöksklyftor
-
2 tsk riven ingefära
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
4 st salladsblad
-
4 st ananasring
-
1 st gul lök, skivad
-
svarta sesamfrön
-
färsk koriander
Glutenfritt?
Servera med glutenfritt bröd.