Mjuk tofugryta – soondubu jjigae
En riktigt härlig gryta med mycket hetta och svamp. Vill du inte ha den riktigt så het kan du dra ner mängden chilipulver något. Tofun i soppan kallas ibland för äggtofu – den mjukaste, krämi- gaste tofun som går att finna. Den här versionen är helt vegansk så för lite mer djup i soppan används mycket torkad shiitake och doenjang.
Ingredienser
6 port
-
600 g mjuk tofu
-
1.5 liter vatten
-
50 g färsk shiitake, strimlad
-
2 st gula lökar, grovt skurna
-
4 st salladslökar, strimlade
Grytbas
-
2 st gula lökar, i grova bitar
-
3 st salladslökar, i grova bitar
-
30 g torkad shiitake
-
20 st vitlöksklyftor
-
1.5 dl gochugaru
-
1 dl svampsoja
-
2 msk doenjang, koreansk bönpasta
-
1 msk strösocker
-
2 msk salt
-
neutral olja att steka i
Gör såhär
Receptkreatör
Koreanska grytor
I Koreanska grytor (Natur & Kultur) delar Gustav Kyhl- berg med sig av just det, en rad spännande smakrika grytor från Korea. Här delas även mycket fakta, matnörderi och sidorätter. Inte jättemycket vegetariskt, men det går lätt att inspireras och vegofiera ändå.
Receptkreatör
Koreanska grytor
I Koreanska grytor (Natur & Kultur) delar Gustav Kyhl- berg med sig av just det, en rad spännande smakrika grytor från Korea. Här delas även mycket fakta, matnörderi och sidorätter. Inte jättemycket vegetariskt, men det går lätt att inspireras och vegofiera ändå.