
Mjuk tofugryta – soondubu jjigae
Ingredienser
6 port
-
600 g mjuk tofu
-
1.5 liter vatten
-
50 g färsk shiitake, strimlad
-
2 st gula lökar, grovt skurna
-
4 st salladslökar, strimlade
Grytbas
-
2 st gula lökar, i grova bitar
-
3 st salladslökar, i grova bitar
-
30 g torkad shiitake
-
20 st vitlöksklyftor
-
1.5 dl gochugaru
-
1 dl svampsoja
-
2 msk doenjang, koreansk bönpasta
-
1 msk strösocker
-
2 msk salt
-
neutral olja att steka i
Gör så här
Receptkreatör

Koreanska grytor
I Koreanska grytor (Natur & Kultur) delar Gustav Kyhl- berg med sig av just det, en rad spännande smakrika grytor från Korea. Här delas även mycket fakta, matnörderi och sidorätter. Inte jättemycket vegetariskt, men det går lätt att inspireras och vegofiera ändå.
Receptkreatör

Koreanska grytor
I Koreanska grytor (Natur & Kultur) delar Gustav Kyhl- berg med sig av just det, en rad spännande smakrika grytor från Korea. Här delas även mycket fakta, matnörderi och sidorätter. Inte jättemycket vegetariskt, men det går lätt att inspireras och vegofiera ändå.