
Krämiga misocashewbönor med sumaksmulor
Denna rätt byggs kring det enkla – bönor – med en len och umamistinn misocashewkräm. För mer kontrast i smak, konsistens och färg strösslas sumaksmulor på, vilket också ger en härlig syra. En touch av färsk krasse tillför en fräsch pepprighet som bryter av misocashewbönornas runda krämighet. Den långsamt rostade vitlöken blir söt och mild i smaken, så oroa dig inte för att det blir för mycket vitlök!
Ingredienser
4 port
-
2 dl cashewnötter
-
5 dl varmt vatten
-
1 st hel vitlök
-
1.5 msk olivolja
-
2 dl grönsaksbuljong
-
2 msk näringsjäst
-
1.5 msk vit misopasta
-
0.3 tsk vitpeppar
-
0.5 msk citronsaft
-
5.5 dl stora vita bönor
-
salt
Sumaksmulor
-
1 st brödskiva, gärna torr/dagsgammal
-
1 msk smör
-
0.5 msk olivolja
-
1 tsk sumak
-
salt
Garnering
-
smörgåskrasse
-
olivolja
-
svartpeppar