• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Krämiga misocashewbönor med sumaksmulor

Fotograf: Lennart Weibull

Krämiga misocashewbönor med sumaksmulor

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Denna rätt byggs kring det enkla – bönor – med en len och umamistinn misocashewkräm. För mer kontrast i smak, konsistens och färg strösslas sumaksmulor på, vilket också ger en härlig syra. En touch av färsk krasse tillför en fräsch pepprighet som bryter av misocashewbönornas runda krämighet. Den långsamt rostade vitlöken blir söt och mild i smaken, så oroa dig inte för att det blir för mycket vitlök!

Liknande recept

Röd linsfalafel

Röd linshummus

Gröt pilaff - Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 dl cashewnötter
  • 5 dl varmt vatten
  • 1 st hel vitlök
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk näringsjäst
  • 1.5 msk vit misopasta
  • 0.3 tsk vitpeppar
  • 0.5 msk citronsaft
  • 5.5 dl stora vita bönor
  • salt
Sumaksmulor
  • 1 st brödskiva, gärna torr/dagsgammal
  • 1 msk smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk sumak
  • Vad är sumak?

    Du kan använda sumak i marinader och såser eller krydda upp grönsaker med. Det är supergott att blanda i sallader eller bara strö över din hummus. Sumak säljs oftast malen till ett fint pulver.

  • salt
Garnering
  • smörgåskrasse
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

Sumaksmulor
Servering

Receptkreatör

Seiran Poon

Seiran Poon

Salt & tahini

Salt & tahini

I Seiran Poons bok Salt & tahini. Gröna rätter att samlas kring (Bonnier Fakta) blandas små och stora rätter, alla välsignade med Seirans magiska känsla för smaker.

cashewkrämcawshewveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 21 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Seiran Poon

Seiran Poon

Salt & tahini

Salt & tahini

I Seiran Poons bok Salt & tahini. Gröna rätter att samlas kring (Bonnier Fakta) blandas små och stora rätter, alla välsignade med Seirans magiska känsla för smaker.

cashewkrämcawshewveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 21 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 14, 2025

Röd linsfalafel

Den här "falafeln" görs inte på kikärter utan på röda linser. Du bara blötlägger dem i några timmar och sedan mixar med lök och kryddor. Nyfriterade är de goda i pitabröd eller i en bowl med hackad sallad och hummus.

Recept november 11, 2025

Röd linshummus

Recept oktober 21, 2025

Gröt pilaff – Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Recept oktober 17, 2025

Enkel grekisk plåt med fetaost

Recept oktober 17, 2025

Varma mackor med curry och banan

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.