Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Krossad potatis med kantareller

Fotograf: Mattias Kristiansson

Krossad potatis med kantareller

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Jag älskar krossad potatis. Den blir både frasig och lite mosig i konsistensen och är ihop med stekt svamp det perfekta tillbehöret till biffar, antingen färdiga eller de här rosépepparbiffarna gjorda på formbar färs.

Liknande recept

Enkel grekisk plåt med fetaost

Krispig teriyakiblomkål

Asiatisk gurksallad med sesam och chili

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Krossad rostad potatis
  • 1 kg potatis
  • 75 dl olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
Stekta kantareller med valnötter
  • 0.5 liter kantareller
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 dl finhackade valnötter
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
Dillsås
  • 2 dl crème fraîche
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 1 knippe finhackad persilja
  • 1 st citron, i klyftor
Rosépepparbiffar
  • 500 g Svenskodlad Formbar Färs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) mm. Smaka dig fram till din favorit. Det finns även färs som går att forma till burgare, bollar och biffar utan att du behöver tillsätta något för att binda. Leta efter "formbar vegofärs".

    Betalt samarbete med Färsodlarna

    Färsodlarna

    Svenskodlad Formbar Färs

    Upptäck Svenskodlad Formbar Vegofärs, en växtbaserade färs som är gjord på hela ärtor och bönor från svenska bönder. Färsen är rik på protein, fiber och helt fri från kemiska tillsatser. Tina färsen och den är redo att formas till bullar, burgare eller precis vad du är sugen på. Psst… den är även snäll mot planeten med endast 0,70 CO₂e/kg.
    Läs mer om Färsodlarna och deras produkter här. 
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 tsk kantarellfond
  • 0.5 msk mortlad rosépeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Gör så här

Krossad rostad potatis
Rosépepparbiffar

Tips!

Stekta kantareller med valnötter

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

kantarellkantarellerkrossadlöksåspotatisveganveganskvegetarisk

Publicerad: 21 februari, 2023

Uppdaterad: 8 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

kantarellkantarellerkrossadlöksåspotatisveganveganskvegetarisk

Publicerad: 21 februari, 2023

Uppdaterad: 8 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Enkel grekisk plåt med fetaost

Det här är världens bästa snabbmat. En grekisk plåt bestående av rostade grönsaker och kikärter med en ruskigt god genväg via Farmers & Chefs grekiska marinad - Greek Tray (Betalt samarbete). Bara blanda marinaden med grönsakerna och rosta i ugnen. Klart på 30 minuter. Kolla in Farmers & Chefs hela sortiment här!

Recept september 29, 2025

Krispig teriyakiblomkål

Recept september 29, 2025

Asiatisk gurksallad med sesam och chili

Recept september 24, 2025

Rostad potatis med vitlökssmör

Recept september 15, 2025

Krämig gurksallad

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.