Kryddiga burgare och klyftpotatis
4 portioner
Smakrika och frasigt friterade veganska burgare med ris och rivna grönsaker som grund. Serveras med sötpotatisklyftor.
Ingredienser
4 port
Kryddiga burgare
-
75 g mosade eller rivna grönsaker
-
1 st gul lök
-
3 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 tsk grillkrydda
-
1 krm paprikapulver
-
1 krm gurkmeja
-
0.5 krm chilipulver
-
4 msk finhackade örter, t ex persilja och gräslök
-
575 g kokt råris, rumsvarmt
-
0.75 tsk salt
-
vetemjöl till panering
-
olja till stekning
Sötpotatisklyftor
-
2 st stora sötpotatisar, skalade och skurna i klyftor
-
4 msk solrosolja
-
1 krm paprikapulver
-
0.5 tsk torkad oregano
-
salt
-
svartpeppar
Tillbehör
-
saltgurka
-
skivad rödlök
-
majonnäs