
Fotograf: Karoline Jönsson
Kunga pao med broccoli och blomkål
4 portioner
Kung pao lagas vanligtvis med rikligt med paprika, men jag tycker att det är en rätt som enkelt kan varieras utifrån vad man har för grönsaker hemma – som här med broccoli och blomkål. Gott att servera tillsammans med ris.
Ingredienser
4 port
Kung pao-sås
-
2 msk ljus sojasås
-
1 msk mörk sojasås
-
1.5 msk risvinäger
-
1.5 msk strösocker
-
2 msk majsstärkelse
-
0.5 msk sichuanpeppar, mortlad
-
3 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 msk riven ingefära
-
2 dl vatten
Grönsaker
-
1 st broccoli
-
0.25 st blomkål
-
15 cm purjolök
-
400 g tofu
-
salt
-
sesamolja
-
olja att steka i
-
1 dl rostade jordnötter