Långjästa morotsfrallor med solroskärnor
Att slänga ner lite rivna morötter i degen kan göra underverk för brödet. Det är också ett smart sätt att ta vara på småtrötta grönsaker. Morötterna bidrar med lite sötma men framför allt saftighet. Den långa jäsningen gör att frallorna håller sig goda i flera dagar.
Ingredienser
8 port
-
5 g färsk jäst
-
3 dl kallt vatten
-
1 msk lönnsirap
-
1 msk neutral olja
-
1 tsk kummin
-
1 tsk salt
-
2.5 dl fint rivna morötter
-
1 dl solroskärnor
-
3 dl fullkornsdinkelmjöl
-
4 dl siktat dinkel, spara någon dl till utbakningen
Gör såhär
Receptkreatör
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.
Receptkreatör
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.