Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Långjästa morotsfrallor med solroskärnor

Fotograf: Annelie Andersson

Långjästa morotsfrallor med solroskärnor

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
Att slänga ner lite rivna morötter i degen kan göra underverk för brödet. Det är också ett smart sätt att ta vara på småtrötta grönsaker. Morötterna bidrar med lite sötma men framför allt saftighet. Den långa jäsningen gör att frallorna håller sig goda i flera dagar.

Liknande recept

Minipizza med karamelliserad lök och cannellinibönor

Manakish med za'atar

Glutenfria kaffefrallor

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 5 g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl fint rivna morötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 4 dl siktat dinkel, spara någon dl till utbakningen

Gör så här

Receptkreatör

Annelie Andersson

Annelie Andersson

Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.

Publicerad: 5 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Annelie Andersson

Annelie Andersson

Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.

Publicerad: 5 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept mars 10, 2025

Minipizza med karamelliserad lök och cannellinibönor

Genom att fuska med färdigköpt surdeg kan du uppnå fluffiga minipizzor till påskbuffén utan större ansträngning. En söt, pepprig karamelliserad lök och krispiga cannellinibönor är supergoda på, speciellt med lite citronskal och olivolja vid servering. Vårt tips är att förbereda toppingen en tid innan för en stressfri påskbjudning.

Recept februari 27, 2025

Manakish med za’atar

Recept februari 19, 2025

Glutenfria kaffefrallor

Recept februari 19, 2025

Glutenfria solrosfrallor

Recept februari 19, 2025

Glutenfri lingonlimpa

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.