
Legendarisk hummus från Reggev
Ingredienser
1 port
Hummus
-
500 g kokta kikärter
-
1 st vitlöksklyfta
-
0.5 dl citronsaft
-
0.5 msk salt
-
0.5 tsk mald spiskummin
-
2 dl kokspad från kikärtorna alt. vatten
-
190 g tahini
Vagabond
-
1.75 dl tahini
-
3 dl kallt vatten
-
0.75 dl citronsaft
-
1 tsk salt
-
olivolja
Servering
-
1 msk tahinisås
-
2 msk citronsaft
-
finhackad persilja
-
mald spiskummin
-
olivolja
Gör så här
Hummus
Tahinisås
Vagabond - servering
Koka kikärtor
1. Skölj och blötlägg kikärtorna minst 12 timmar.
2. Tillsätt 5 g (ca 3⁄4 tsk) bikarbonat till vattnet för varje kilo ärtor. Koka kikärtorna i samma vatten som de blötlagts i och tillsätt ytterligare vatten om det behövs. Koka ärtorna i en stor kastrull i 2–4 timmar, beroende på kikärtornas storlek och kvalitet, tills kikärtorna är mjuka.
3. Häll av dem och spara en del av kokvattnet.
Receptkreatör

Hummus
Malin och Nimrod Regev har släppt den fantastiska boken Hummus (Natur & Kultur). Ett måste för hummusälskaren med grundrecept, toppingar, såser, röror, sallader och sötsaker. Lägg där till hummushistoria, personliga berättelser, tips och fantastiska bilder.
Koka kikärtor
1. Skölj och blötlägg kikärtorna minst 12 timmar.
2. Tillsätt 5 g (ca 3⁄4 tsk) bikarbonat till vattnet för varje kilo ärtor. Koka kikärtorna i samma vatten som de blötlagts i och tillsätt ytterligare vatten om det behövs. Koka ärtorna i en stor kastrull i 2–4 timmar, beroende på kikärtornas storlek och kvalitet, tills kikärtorna är mjuka.
3. Häll av dem och spara en del av kokvattnet.
Receptkreatör

Hummus
Malin och Nimrod Regev har släppt den fantastiska boken Hummus (Natur & Kultur). Ett måste för hummusälskaren med grundrecept, toppingar, såser, röror, sallader och sötsaker. Lägg där till hummushistoria, personliga berättelser, tips och fantastiska bilder.