
Fotograf: Agnes Gällhagen
Len rotselleridipp med misofräst svamp
4 portioner
En riktig umamibomb till sidorätt, som dessutom funkar lika bra som huvudrätt om vi döper om ”rotselleridipp” till ”rotsellerimos” och slänger dit ett par vegobiffar och kanske lite sallad.
Ingredienser
4 port
Len rotselleridipp
-
1 st rotsellerihuvud
-
1.5 liter vatten
-
salt
-
0.5 st citron, saften
-
1 dl crème fraîche
-
1 msk äppelcidervinäger
-
örtsalt
-
svartpeppar
-
1 skvätt vatten
Misofräst svamp
-
200 g skogschampinjon
-
olja att steka i
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 msk tamarisoja
-
1 msk risvinäger
-
1 tsk agavesirap
-
1 tsk brun misopasta
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
1 msk olivolja
-
2 kvistar färsk timjan
-
misofräst svamp
-
surdegsbröd