Lingonbröd – skållat och långjäst
Det här brödet bakade jag ofta när jag hade mitt hemmabageri. En av mina trogna kunder beställde ofta just lingonbrödet. Jag kommer alltid att minnas när hon berättade att mitt hembakta bröd smakade precis som hennes mammas, något hon inte hade upplevt på många år. Tänk vad smak och doft ändå kan framkalla minnen och glädje. Detta är ett riktigt gott och saftigt bröd.
Ingredienser
2 port
Dag 1
-
1 dl rågkross
-
0.5 dl hela linfrön
-
0.5 dl vetekli
-
0.5 msk fänkålsfrön
-
0.5 msk salt
-
2 dl vatten
-
1 dl rårörda lingon eller samma mängd frysta lingon för mindre sötma
Dag 2
-
25 g färsk jäst
-
2.5 dl kallt vatten
-
5 dl siktat dinkelmjöl
-
4.5 dl fullkornsdinkelmjöl
Gör såhär
Dag 1
Dag 2
Receptkreatör
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.
Receptkreatör
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.