
Fotograf: Eva Hildén
Maldom – vegetariska färsbiffar med grönsaker
8 portioner
Det här är en syrisk gryta med köttfärsbiffar och grönsaker som jag har vegofierat med vegofärs. Receptet är från en av mina favoritböcker, Zeina Mourtadas Zeinas Kitchen – recept från Mellanöstern (Bonnier Fakta). Det är en bok med mat från stora delar av Mellanöstern, personliga berättelser och vackra bilder.
Ingredienser
8 port
Biffar
-
850 g formbar vegofärs
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 dl finhackad persilja
-
3 msk ströbröd
-
1 msk paprikapulver
-
1 tsk sju kryddor
-
2 tsk salt
-
1 tsk svartpeppar
Grönsaker
-
3 st turkiska auberginer (den smala varianten) eller 2 vanliga
-
2 st zucchini
-
5 st potatisar
-
2 st gröna paprikor eller 2 sivripaprikor
-
2 st röda paprikor eller 2 sivripaprikor
-
3 st cocktailtomater
Tomatsås
-
7 dl vatten
-
5 msk tomatpuré
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
1 tsk sju kryddor
Servering
-
kokt ris
-
sallad