
Fotograf: Mattias Kristiansson
Mango- och passionstårta med kokosfrosting
10 portioner
Här kommer en lysande gul tårta med exotiska smaker. Den blev så himla omtyckt på en fest jag bakade den till att jag bara måste dela med mig av receptet.
Ingredienser
10 port
Tårtbottnar med vallmo
-
300 ml strösocker
-
150 ml kikärtsspad
-
450 ml vetemjöl
-
2 msk vallmofrön
-
3 tsk bakpulver
-
1 nypa vaniljpulver
-
1 nypa salt
-
100 g smält smör
-
1 dl mjölk
Mango- och passionsfyllning
-
225 g mango, tinad
-
100 g fryst passionsfruktspuré, tinad
-
1 dl vatten
-
15 g gelésocker
-
1 st vaniljstång
Kokosfrosting
-
1.5 dl kokosolja
-
75 g smör
-
5 dl florsocker
-
2 tsk vaniljsocker
Dekoration
-
färska hallon