
Fotograf: Mattias Kristiansson
Medelhavsgryta med kombu, saffran och bönaioli
4 portioner
En sprakande gul tofugryta med doft av hav. Gör sig extremt bra med bitig bönaioli och ett syrligt surdegsbröd.
Ingredienser
4 port
-
1 st purjolök
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 st fänkålsstånd
-
4 st potatis
-
1 st morot
-
400 g tofu
-
1 bit torkad kombu
-
4 dl vatten
-
1.5 dl vitt vin
-
2 dl grädde
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 paket saffran
-
1 tsk stötta fänkålsfrön
Bönaioli
-
0.5 burk à 400 g vita bönor
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 tsk dijonsenap
-
2 dl rapsolja
-
1 nypa salt