Mild majssoppa
Majssoppa är alltid gott, och när den silas av får den en len och mild smak och en slät konsistens som verkligen är oemotståndlig! Smaksätt soppan med ingefära och chili för en värmande kur när du känner dig krasslig.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök, tunt skivad
-
2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
-
3 st potatisar, tunt skivade
-
1 burk à 340 g majskorn
-
1 liter vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
neutral olja att steka i
-
salt
-
svartpeppar
-
0.5 st citron, rivet skal och saft
Gör såhär
Receptkreatör
Nyfiken grön
Cecilia Blankens och Kristin Johansson har skapat kokboken ”Nyfiken grön” (Norstedts) som släpper på reglerna och satsar på enkel, god vardagsmat. Och grön så det förslår såklart! Mycket veganskt, annars lakto-ovo. Psst... Kommer att älskas extra av barnfamiljer.
Receptkreatör
Nyfiken grön
Cecilia Blankens och Kristin Johansson har skapat kokboken ”Nyfiken grön” (Norstedts) som släpper på reglerna och satsar på enkel, god vardagsmat. Och grön så det förslår såklart! Mycket veganskt, annars lakto-ovo. Psst... Kommer att älskas extra av barnfamiljer.