Minestrone med vita bönor
Minestrone betyder soppa på italienska – och det här är verkligen soppornas soppa, i all sin enkelhet. Godast blir att göra den på färska tomater, men en burk krossade tomater går också bra. Vill man så går det fint att mixa den slät innan pastan hälls i.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st morot, finhackad
-
250 g halverade cocktailtomater
-
2 msk olivolja
-
2 tsk torkad timjan
-
1 liter vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
1 knippe persilja
-
1 burk à 400 g vita bönor i tomatsås
-
2 dl sopp-pasta, t ex Filini eller vanlig spaghetti i små bitar
-
salt
-
svartpeppar
Glutenfritt?
Använd glutenfri pasta.
Gör såhär
Receptkreatör
Nyfiken grön
Cecilia Blankens och Kristin Johansson har skapat kokboken ”Nyfiken grön” (Norstedts) som släpper på reglerna och satsar på enkel, god vardagsmat. Och grön så det förslår såklart! Mycket veganskt, annars lakto-ovo. Psst... Kommer att älskas extra av barnfamiljer.
Receptkreatör
Nyfiken grön
Cecilia Blankens och Kristin Johansson har skapat kokboken ”Nyfiken grön” (Norstedts) som släpper på reglerna och satsar på enkel, god vardagsmat. Och grön så det förslår såklart! Mycket veganskt, annars lakto-ovo. Psst... Kommer att älskas extra av barnfamiljer.