![](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2017/05/morotsbrod.jpg)
Morotsbröd
Polenta finns i de flesta matbutiker, men om du inte hittar det kan du ta mannagryn, sesamfrön eller vallmofrön.
Ingredienser
4 port
-
25 g färsk jäst
-
1.5 dl vatten
-
1 msk olivolja
-
1 tsk salt
-
2.5 dl morötter, fint rivna
-
5.5 dl vetemjöl
-
polenta att toppa med
Gör såhär
Receptkreatör
![Roten till allt gott](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2025/01/roten-1-241x300-1.jpg)
Roten till allt gott
I Roten till allt gott (Votum & Gullers Förlag) delar Malin Randeniye med sig av allt fantastiskt du kan göra med rotfrukter. Och vi menar verkligen allt. Från sallader och grytor till sötsaker, gratänger, soppor och bröd.
Receptkreatör
![Roten till allt gott](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2025/01/roten-1-241x300-1.jpg)
Roten till allt gott
I Roten till allt gott (Votum & Gullers Förlag) delar Malin Randeniye med sig av allt fantastiskt du kan göra med rotfrukter. Och vi menar verkligen allt. Från sallader och grytor till sötsaker, gratänger, soppor och bröd.