
Morotsfalafel med tomatsallad
8 portioner
Vegetariska biffar på kikärter. Torkade kikärter ger de godaste biffarna, men tänk på att planera in blötläggningen.
Falafel är bland det roligaste att variera. Ja, kikärter är den klassiska grunden, men sen kan man ju leka runt med olika grönsaker. Testa falafel med grönkål, saffran, citron, färska örter, rödbetor eller som här… morot! Det ger en fin färg och blir till en helt ny rätt. En variant av en vegetarisk klassiker helt enkelt.
Ingredienser
8 port
Morotsfalafel
-
5 dl torkade kikärter
-
1 dl persilja
-
2 msk tahini
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
0.5 msk olivolja
-
1 msk lantbuljong
-
1 tsk mald spiskummin
-
salt
-
svartpeppar
-
1 msk sweet chilisås
-
3 st morot, grovt riven
Tomatsallad
-
250 g tomater i olika färger, delade
-
0.5 st rödlök, tunt skivad
-
1 st röd chili, finhackad
-
1 kruka finhackad mynta
-
1 st lime, saften
-
1 msk olivolja
-
0.5 st granatäpple, kärnorna
-
salt
-
svartpeppar