Mustig chili med choklad
”Mustig” är kanske inte ett ord som så ofta hörs i samma mening som ”vegetarisk”, men den här chilin är verkligen det – mustig, matig och smakrik. Den rökta smaken kommer från chipotlepasta. Chipotle är ungefär samma sak som rökt chili och du hittar förmodligen den starka kryddpastan i en burk bland andra kryddor eller såser. Kolla till exempel i butikens texmex-hylla, om de har en sådan!
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st röd chili, finhackad
-
3 msk olivolja
-
2 msk mald spiskummin
-
1 msk torkad timjan
-
1 msk torkad oregano
-
1 msk paprikapulver
-
3 dl rödvin
-
1 msk mörk sojasås
-
1 tsk chipotlepasta
-
500 ml krossade tomater
-
1 st morot, hackad
-
1 st zucchini, hackad
-
2 st små paprikor, gärna olika färger, hackade
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
20 g mörk choklad, riven
-
salt
-
svartpeppar
-
0.5 dl färsk bladpersilja
Servering
-
bröd
-
färskost
Gör såhär
Receptkreatör
Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.
Receptkreatör
Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.