Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Mustig chili med choklad

Fotograf: Ulrika Pousette

Mustig chili med choklad

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
”Mustig” är kanske inte ett ord som så ofta hörs i samma mening som ”vegetarisk”, men den här chilin är verkligen det – mustig, matig och smakrik. Den rökta smaken kommer från chipotlepasta. Chipotle är ungefär samma sak som rökt chili och du hittar förmodligen den starka kryddpastan i en burk bland andra kryddor eller såser. Kolla till exempel i butikens texmex-hylla, om de har en sådan!

Liknande recept

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Smöriga bönor och sparris i buljong

Kikärtspannkakor (wraps)

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st röd chili, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk mald spiskummin
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 dl rödvin
  • 1 msk mörk sojasås
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 500 ml krossade tomater
  • 1 st morot, hackad
  • 1 st zucchini, hackad
  • 2 st små paprikor, gärna olika färger, hackade
  • 1 burk à 400 g kikärter
  • 1 burk à 400 g kidneybönor
  • 20 g mörk choklad, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl färsk bladpersilja
Servering
  • bröd
  • färskost
  • Mjölkfritt?

    Flera märken har växtbaserade alternativ till färskost. De är antingen baserade på havre, soja eller mandel (eller en kombination). Leta i kyldisken.

Gör så här

Receptkreatör

Sara Asks och Lisa Bjärbo

Sara Asks och Lisa Bjärbo

Mega vego

Mega vego

Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.

bönchiliböngrytabönorveganveganskvegetarisk

Publicerad: 3 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Sara Asks och Lisa Bjärbo

Sara Asks och Lisa Bjärbo

Mega vego

Mega vego

Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.

bönchiliböngrytabönorveganveganskvegetarisk

Publicerad: 3 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 28, 2025

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Den här grytan har tagit inspiration från Balkan. Paprika, svamp och lök ger härligt med smak, men hemligheten är den kroatiska kryddblandningen Vegeta. Den består av torkade grönsaker, salt och smakförstärkare (som natriumglutamat och används för att ge extra smak åt soppor, grytor och andra maträtter.

Recept april 23, 2025

Smöriga bönor och sparris i buljong

Recept april 23, 2025

Kikärtspannkakor (wraps)

Recept april 2, 2025

Pastagratäng med saffran och blomkål

Recept april 1, 2025

Vita bönkroketter med remouladsås och potatismos

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.