
Mustig chili med choklad
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st röd chili, finhackad
-
3 msk olivolja
-
2 msk mald spiskummin
-
1 msk torkad timjan
-
1 msk torkad oregano
-
1 msk paprikapulver
-
3 dl rödvin
-
1 msk mörk sojasås
-
1 tsk chipotlepasta
-
500 ml krossade tomater
-
1 st morot, hackad
-
1 st zucchini, hackad
-
2 st små paprikor, gärna olika färger, hackade
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
20 g mörk choklad, riven
-
salt
-
svartpeppar
-
0.5 dl färsk bladpersilja
Servering
-
bröd
-
färskost
Gör så här
Receptkreatör

Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.
Receptkreatör

Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.