
Toast med avoakdo, banan, lime och chili
Ingredienser
4 port
-
2 skivor surdegsbröd
-
1 st avokado, mosad
-
1 st banan, skivad
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
1 nypa chiliflakes
-
1 nypa flingsalt
-
2 tsk agavesirap
Gör så här
Om receptet:
Det här är faktiskt en macka som Apollonia Poilane från det legendariska franska bageriet Poilane har tagit fram. Det är med i hennes bok och är en udda mix av sött, krämigt, hetta och syra som blir så himla bra i slutänden. Jag blev glatt överraskad. Hon har inte salt på men jag kan inte äta avokado utan salt, så där fuskade jag. Hon ringla även över honung, men som vegan tog jag agavesirap.
Om receptet:
Det här är faktiskt en macka som Apollonia Poilane från det legendariska franska bageriet Poilane har tagit fram. Det är med i hennes bok och är en udda mix av sött, krämigt, hetta och syra som blir så himla bra i slutänden. Jag blev glatt överraskad. Hon har inte salt på men jag kan inte äta avokado utan salt, så där fuskade jag. Hon ringla även över honung, men som vegan tog jag agavesirap.