Vegetariskt Pannbröd med arabiska tillbehör
"När jag längtar till min pappas soliga hemland Marocko brukar jag göra farmors aubergineröra och äta till pannbröd. Bröden måste jäsa länge, men det är väl värt väntan – de blir härligt sega och goda".
Ingredienser
4 port
Pannbröd
-
25 g färsk jäst
-
2.5 dl ljummet vatten
-
7 dl vetemjöl special
-
1 tsk flingsalt
Aubergineröra
-
300 g aubergine
-
3 msk olivolja
-
1 st citron, rivet skal och saft
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 nypa chiliflakes
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 msk finhackad koriander
-
salt
-
svartpeppar
Kamutvete
-
2 msk smör
-
2 dl kokt kamutvete
Tomatsallad
-
1 ask cocktailtomater, halverade
-
1 st rödlök, finhackad
-
0.5 st citron, saften
-
2 msk olivolja
-
1 msk finhackad koriander
-
salt
-
svartpeppar
Myntayoghurt
-
2 dl yoghurt
-
2 msk finhackad mynta
Gör såhär
Pannbröd
Aubergineröra
Kamutvete
Tomatsallad
Myntayoghurt
Receptkreatör
Vego till vardags
I Vego till vardags (Semic förlag) dukar Maria upp en hel buffé med härliga vardagsrätter med inspiration från hela världen. Det är färgstarkt, smakrikt och inspirerande. Ett måste i kokbokshyllan!
Receptkreatör
Vego till vardags
I Vego till vardags (Semic förlag) dukar Maria upp en hel buffé med härliga vardagsrätter med inspiration från hela världen. Det är färgstarkt, smakrikt och inspirerande. Ett måste i kokbokshyllan!