Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Pappardelle di cinghiale (vegetarisk)

Fotograf: Mattias Kristiansson

Pappardelle di cinghiale (vegetarisk)

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
När Taste Atlasutsåg världens godaste pastarätt 2024 så blev det en italiensk pappardelle di cinghiale. Egentligen gjord med vildsvin, men jag gjorde en vegetarisk variant med vegofärs.

Liknande recept

Vegetarisk citronig auberginepasta

Dumplingsallad med tomat, basilika och en asiatisk dressing

Fyllda grönsaker i tomatsås - Sheikh Mahshi

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Tillagning
  • 3 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 2 st morot
  • 1 st selleristjälk
  • 400 g vegofärs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) mm. Smaka dig fram till din favorit.

  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist persilja
  • 2 dl rött vin
  • 1 burk à 400 ml passerade tomater
  • 400 g pasta
  • Vilken?

    Gärna en bred bandpasta som pappardelle eller tagliatelle.

  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • parmesanost
  • Växtbaserat?

    Det finns många växtbaserade ostar att välja mellan. Leta efter sådana som är har mer smak. Det finns ostar med just mer smak som ersätter parmesanost perfekt.

Glutenfritt?

Servera med glutenfri pasta.

Gör så här

Världens godaste pastarätt?

När Taste Atlasutsåg världens godaste pastarätt 2024 så blev det en italiensk pappardelle di cinghiale.

Pappardelle di cinghiale är en traditionell italiensk rätt från Toscana där breda bandpasta, pappardelle, serveras med en ragu gjord på vildsvin (cinghiale). Ragun tillagas långsamt med rött vin, tomater, örter och grönsaker, vilket ger en mustig och rik smak.

Jag vegofierade den här rätten enkelt med vegofärs och det blev magiskt gott.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

bologneseköttfärssåspastapastarättvärldens godastevegofärsvegofärssås

Publicerad: 2 april, 2024

Uppdaterad: 13 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Världens godaste pastarätt?

När Taste Atlasutsåg världens godaste pastarätt 2024 så blev det en italiensk pappardelle di cinghiale.

Pappardelle di cinghiale är en traditionell italiensk rätt från Toscana där breda bandpasta, pappardelle, serveras med en ragu gjord på vildsvin (cinghiale). Ragun tillagas långsamt med rött vin, tomater, örter och grönsaker, vilket ger en mustig och rik smak.

Jag vegofierade den här rätten enkelt med vegofärs och det blev magiskt gott.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

bologneseköttfärssåspastapastarättvärldens godastevegofärsvegofärssås

Publicerad: 2 april, 2024

Uppdaterad: 13 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Vegetarisk citronig auberginepasta

En fräsch och somrig pastarätt med smak av aubergine, citron och mättande kikärter.

Recept september 9, 2025

Dumplingsallad med tomat, basilika och en asiatisk dressing

Recept september 2, 2025

Fyllda grönsaker i tomatsås – Sheikh Mahshi

Recept augusti 28, 2025

Green spaghetti

Recept augusti 26, 2025

Kronärtskockspasta

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.