
Fotograf: Mattias Kristiansson
Peperonata – italiensk rostad paprika
4 portioner
Jag tycker att den här italienska paprikaröran är supergod på rostat bröd, som ett drinktilltugg eller även förrätt. Den är god på en buffé eller plockbricka eller som tillbehör till grillat. Ja, den är även supergod att blanda med pasta till en snabb pastasås.
Ingredienser
4 port
-
1 dl olivolja
-
1 st rödlök, halverad och skivad
-
10 st vitlöksklyftor, tunt skivade
-
2 tsk flingsalt
-
svartpeppar
-
2 st röda paprikor, skivade
-
2 st gula paprikor, skivade
-
2 st orangea paprikor, skivade
-
1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
-
1 msk torkad oregano
-
2 tsk strösocker
-
2.5 dl tomatsås
-
1.5 dl svarta oliver, urkärnade
-
2 msk finhackad persilja