
Fotograf: Eva Hildén
Persiljestuvad potatis med kryddiga vegetariska järpar
4 portioner
De här vegetariska järparna blir väldigt smakrika av soltorkade tomater och fänkål. Passar faktiskt till det mesta, men gifter sig extra bra med en krämigt stuvad potatis.
Ingredienser
4 port
Persiljestuvad potatis
-
50 g smör
-
2 msk vetemjöl
-
3 dl mjölk
-
2 dl grädde
-
1 tsk dijonsenap
-
1 tsk salt
-
vitpeppar
-
1 kg potatis, i bitar
-
0.5 kruka finhackad persilja
Järpar med soltorkade tomater
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
2 msk olivolja
-
5 dl solroskärnor
-
8 st soltorkad tomat
-
2 msk ljus sojasås
-
1 tsk mortlade fänkålsfrön
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar