Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Pistagekakor med fikonmarmelad

Fotograf: Eva Hildén

Pistagekakor med fikonmarmelad

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
26 portioner
Det här är en uppdaterad version av den klassiska syltkakan, här med pistagenötter i själva kakan och mumsig fikonmarmelad som fyllning. Vill du hellre göra mandelkakor ersätter du enkelt pistagemjöl med mandelmjöl (finns att köpa färdigt).

Liknande recept

Enkla mandelkakor

Pumpernickel med pepparrotskräm och glöggkokt rödlök

Mjuk saffranskaka

Ingredienser

26 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Pistagekakor
  • 200 g rumstempererat smör
  • Växtbaserat?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

  • 100 g pistagemjöl
  • Vad?

    Ibland hittar man färdigt pistagemjöl, men enklast är att göra eget. Bara mixa pistagenötterna till ett fint mjöl i en matberedare.

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
Fyllning
  • 0.5 dl hackade pistagenötter
  • 0.5 dl fikonmarmelad

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

glöggglöggfikaglöggmingelsmåkakasyltkaka

Publicerad: 31 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

glöggglöggfikaglöggmingelsmåkakasyltkaka

Publicerad: 31 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 6, 2024

Enkla mandelkakor

De här kakorna är löjligt enkla att baka och ännu roligare att äta. Bara fyra ingredienser dessutom!

Recept november 4, 2024

Pumpernickel med pepparrotskräm och glöggkokt rödlök

Recept november 4, 2024

Mjuk saffranskaka

Recept november 1, 2024

Kryddiga lönnsirapsnötter

Recept oktober 31, 2024

Saffransmadeleines

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.