
Pizza med butternutpumpa, ricotta och salvia från Ooni
Ingredienser
4 port
Deg
-
4 st à 250 g pizzadeg
Butternutpuré
-
600 g butternutpumpa
-
1 msk olivolja
-
15 g flingsalt
-
30 g smör
-
1 dl grädde
Friterad salvia
-
24 st salviablad
-
1 dl extra jungfruolivolja
Vispad ricotta
-
240 g mandelricotta
-
salt
-
svartpeppar
Till pizzorna
-
1 näve vetemjöl
-
240 g mozzarella
Om pizzan
Butternut, ricotta och friterad salviapizza är en utsökt smakkombination till hösten. Här har vi bytt ut den vanliga tomatsåsbasen mot hemmagjord butternutpuré. Pumpan är lätt söt och nötig i smaken och ger en vacker orange färg. Det är högsäsong för butternut under höst- och vintermånaderna, precis lagom till Halloween.
Gör så här
Butternutpuré
Friterad salvia
Vispad ricotta
Pizzorna
Oonis app tar din hemmagjorda pizza till nya höjder
Gör pizza som ett proffs med Oonis app – den perfekta följeslagaren för alla hemma-pizzaioli, med funktioner som degkalkylator, receptbank och smart uppkoppling till ugnen.
Oonis app tar din hemmagjorda pizza till nya höjder
Gör pizza som ett proffs med Oonis app – den perfekta följeslagaren för alla hemma-pizzaioli, med funktioner som degkalkylator, receptbank och smart uppkoppling till ugnen.