Potatisfocaccia från Puglia
Ingredienser
4 port
Potatis
-
300 g fast eller mjölig potatis, 7–8 cm i diameter, skalad
-
8 st små potatisar, finskivade
-
5 dl vatten
-
1.5 tsk salt
Focaccia
-
20 g färsk jäst
-
2.5 dl ljummet vatten
-
1.5 dl olivolja
-
1.5 tsk salt
-
400 g vetemjöl
-
0.5 kruka rosmarin
-
3 msk vatten
-
olivolja
-
flingsalt
Gör så här
Receptkreatör
Stefan Ekengren
Potatis
I Stefan Ekengrens bok Potatis (Natur & Kultur) gottar han ner sig i favoritknölen. Det är en samling av klassiska recept med potatis, som råraka, potatismos, potatisgratäng och potatisbullar.
Receptkreatör
Stefan Ekengren
Potatis
I Stefan Ekengrens bok Potatis (Natur & Kultur) gottar han ner sig i favoritknölen. Det är en samling av klassiska recept med potatis, som råraka, potatismos, potatisgratäng och potatisbullar.