Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Potatisskålar med skagenröra

De här skålarna görs av frysta potatisbullar och blir härligt krispiga. Fyll med en enkel skagenröra som här är helt vegetarisk med tofu.

Potatisskålar med skagenröra

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
12 portioner
De här skålarna görs av frysta potatisbullar och blir härligt krispiga. Fyll med en enkel skagenröra som här är helt vegetarisk, gjord med tofu istället för räkor.

Liknande recept

Wokad kinesisk potatis

Potatisplättar med ostkräm

Kryddig indisk potatis med kikärter

Ingredienser

12 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Skagenröra
  • 12 st potatisbulle
  • 250 g tofu
  • 0.5 st rödlök
  • 1 knippe dill
  • 0.5 dl majonnäs
  • Äggfri majonnäs?

    Det finns många äggfria majonnässorter. Leta i hyllan, även stora märken som Hellman's har nu mer veganska alternativ.

  • 0.5 dl yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter.

  • 2 msk röd tångcaviar
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

Fakta: Skagenröra

Skagenröra skapades på 1950-talet av den svenska kocken Tore Wretman, en av Sveriges mest framstående kockar. Trots namnet har rätten ingen direkt koppling till den danska staden Skagen, utan Wretman valde namnet för att det lät maritimt och passande.

Den görs huvudsakligen av räkor, majonnäs, gräddfil och smaksätts med citron, dill och ibland lite pepparrot.

Räkorna ersätter du enkelt med t ex fast tofu, rökt tofu eller hackade konserverade kronärtskockor för en vegetarisk/växtbaserad variant.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

potatispotatisbullarpotatisskålarskagen

Publicerad: 30 maj, 2024

Uppdaterad: 10 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Fakta: Skagenröra

Skagenröra skapades på 1950-talet av den svenska kocken Tore Wretman, en av Sveriges mest framstående kockar. Trots namnet har rätten ingen direkt koppling till den danska staden Skagen, utan Wretman valde namnet för att det lät maritimt och passande.

Den görs huvudsakligen av räkor, majonnäs, gräddfil och smaksätts med citron, dill och ibland lite pepparrot.

Räkorna ersätter du enkelt med t ex fast tofu, rökt tofu eller hackade konserverade kronärtskockor för en vegetarisk/växtbaserad variant.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

potatispotatisbullarpotatisskålarskagen

Publicerad: 30 maj, 2024

Uppdaterad: 10 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept januari 27, 2025

Wokad kinesisk potatis

Kinesiska potatisrätter hör inte till det vanliga. I Kina behandlas knölen mer som en grönsak än som basmat. I denna rätt lyfts potatisen fram genom en krispig, nästan rå, textur som man får till genom att den blötläggs med ättika. Tillsammans med sichuanpepparolja och en sötsyrlig sås kommer också potatisens härliga jordighet fram. En oväntad favorit för många.

Recept oktober 29, 2024

Potatisplättar med ostkräm

Recept oktober 24, 2024

Kryddig indisk potatis med kikärter

Recept oktober 3, 2024

Världens bästa vegetariska moussaka

Recept juni 11, 2024

Krispig grekisk klyftpotatis – Traganés patátes foúrnou

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.