
Fotograf: Mattias Kristiansson
Pulled tofu-taco
4 portioner
Att hyvla tofu gör den perfekt att fylla både pitabröd, hamburgerbröd och som här tortillabröd. Här får en enkel sås koka in i tofun vilket ger galet mycket smak. Servera med en krispig lök och söt och fräsch myntamango.
Ingredienser
4 port
Pulled tofu-taco
-
400 g tofu
-
0.5 dl rapsolja
-
1 dl ljus sojasås
-
3 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 tsk agavesirap
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk paprikapulver
-
0.5 tsk koriander
Snabbpicklad rödlök
-
2 st rödlökar, tunt skivade
-
2 st lime, saften
-
0.5 tsk salt
Myntamango
-
3 dl mango, tärnad
-
2 msk finhackad mynta
-
1 st lime, saften
Servering
-
4 st tortillabröd
Glutenfritt?
Servera i glutenfria tortillabröd.