Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Ranchdressing på avokado

En fräsch och krämig ranchdressing gjord på yoghurt och avokado. Frisk syra från citron och kryddad med oregano.
Fotograf: Eva Hildén

Ranchdressing på avokado

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
En fräsch och krämig ranchdressing gjord på yoghurt och avokado. Frisk syra från citron och kryddad med oregano.

Liknande recept

Rostad vitlöksdipp med färska örter

Chimichurri - örtig argentisk sås

Champinjonsås (svampsås)

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Blanda ingredienser
  • 1 st avokado
  • 2 dl yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter.

  • 1 st citron, saften
  • 0.5 tsk oregano, torkad
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

avokadodressingranchranchdressingsås

Publicerad: 13 juni, 2024

Uppdaterad: 8 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

avokadodressingranchranchdressingsås

Publicerad: 13 juni, 2024

Uppdaterad: 8 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 4, 2025

Rostad vitlöksdipp med färska örter

När du steker vitlöksklyftor i olivolja mjuknar de och blir av med sin stickiga vitlökssmak. Istället får de en nötig, rostad, mild vitlökssmak. Här mosar jag ihop vitlöken med färskost och färska örter till en supergod dipp. Den passar lika bra till grönsaksstavar som spread på toast.

Recept april 19, 2024

Chimichurri – örtig argentisk sås

Recept september 8, 2022

Champinjonsås (svampsås)

Recept juni 10, 2020

Kall Café de Paris-sås med köttfria köttbullar

Recept februari 6, 2020

Dippsås ”Tre lökar” till nuggets

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.