
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk Rostad blomkål med tahiniyoghurt
4 portioner
Blomkålen blir mild, nästan söt och nötig i smaken när den rostas. Blandar du den sen med en tahiniyoghurt har du himmelriket i min lilla värld. God både varm och kall. Jag äter den helst ljummen i pitabröd med en hackad sallad.
Ingredienser
4 port
Rostad blomkål
-
2 st blomkålshuvuden
-
0.5 dl olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Tahiniyoghurt
-
2 dl yoghurt
-
1 st citron, rivet skal och saft
-
1 msk tahini
-
salt
-
svartpeppar
Hackad sallad
-
0.5 st gurka, finhackad
-
2 st tomater, finhackade
-
1 st gul paprika, finhackad
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 msk finhackad persilja
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
pitabröd