Rostad panna med vegobiffar och chimichurri på grönkål
4 portioner
Jag vill ha en stressfri varmrätt på julens råvaror. Här kommer en plåt med rotfrukter och frukt som du kan blanda ihop i förväg och sedan sätta in i ugnen när gästerna kommer. Grönkål är både prisvärt och man tenderar att ha en del över sen julafton, så varför inte sätta en argentinsk twist på den och använda den i en chimichurri, i stället för färska örter!
Ingredienser
4 port
Rostade päron, vindruvor och rotfrukter
-
4 st palsternacka
-
8 st potatisar
-
2 st päron
-
1 klase vindruvor
-
1 msk olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Chimichurri på grönkål
-
100 g grönkål
-
1 knippe bladpersilja
-
5 msk olivolja
-
2 msk rödvinsvinäger
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 tsk torkad oregano
-
salt
-
svartpeppar
Kryddiga bollar
-
500 g formbar vegofärs
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk paprikapulver
-
0.5 dl rödvin
-
3 msk chimichurri, se recept
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 portioner surdegsbröd eller eget vitlöksbröd