Rostad röd paprika, basilika, oliver, marconamandel & kapris
Ingredienser
4 port
-
2 st röd paprika
-
1 st gul lök
-
1 dl olivolja
-
3 st vitlöksklyfta
-
3 dl passerade tomater
-
1 st citron
-
1 msk strösocker
-
10 st kalamataoliver
-
3 msk kapris
-
1 kruka basilika
-
1.5 dl marconamandlar
-
4 msk olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Nötfritt?
Ersätt mandlarna med rostade solrosfrön eller pumpakärnor.
Gör så här
Receptkreatör
Tommy Myllymäki
Tommy Myllymäki driver sen 2020 restaurang AIRA på Djurgården, Stockholm. Han är författare till en serie grundkokböcker. Sedan 2023 är Tommy domare i Sveriges mästerkock.
Smaker - Örter & kryddor
Tommy Myllymäkis bok fokuserar på hur kryddor och örter kan lyfta rätter till nya höjder. Med en blandning av klassiska och moderna recept, från frukost till middag, vill han inspirera hemmakockar att utforska nya smakkombinationer och skapa unika smakupplevelser utan krusiduller.
Receptkreatör
Tommy Myllymäki
Tommy Myllymäki driver sen 2020 restaurang AIRA på Djurgården, Stockholm. Han är författare till en serie grundkokböcker. Sedan 2023 är Tommy domare i Sveriges mästerkock.
Smaker - Örter & kryddor
Tommy Myllymäkis bok fokuserar på hur kryddor och örter kan lyfta rätter till nya höjder. Med en blandning av klassiska och moderna recept, från frukost till middag, vill han inspirera hemmakockar att utforska nya smakkombinationer och skapa unika smakupplevelser utan krusiduller.