Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Rostade rotfrukter med timjan och rökig svamp

Fotograf: Mattias Kristiansson

Rostade rotfrukter med timjan och rökig svamp

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
Rotfrukter blir härligt söta i smaken när de rostas länge. De ska verkligen mjukna och få ordentligt med färg. Här toppas de med rökig svamp som passar jättebra ihop med sötman.

Liknande recept

Vegetarisk julskinka på seitan

Bräserad tofu med tranbär och apelsin

Sticky vegobitar med ingefära

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 400 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
Rökig svamp
  • 200 g blandad svamp, t ex champinjoner, ostronskivling och kantareller
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ljus sojasås
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • salt

Gör så här

Rökig svamp

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 14 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 14 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept december 3, 2024

Vegetarisk julskinka på seitan

Här kommer en helt vegetarisk julskinka gjord på seitan (vetegluten). Den får ett härligt tuggmotstånd och rökig smak, perfekt att griljera med senap och ströbröd precis som vanligt.

Recept november 22, 2024

Bräserad tofu med tranbär och apelsin

Recept november 21, 2024

Sticky vegobitar med ingefära

Recept november 18, 2024

Vaniljkokta päron med julig fudgesås

Recept november 18, 2024

Sallad med karamelliserad apelsin, pekannötter och fikon

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.